3 Mart 2013 Pazar

Katılımcılar/Participants


7 Mart Perşembe 


Kırmızı Kart İnsiyatifi 



Kırmızı Kart insiyatifi olarak Pınar Selek için Adalet istiyoruz!
Pınar için adalet talebimizi, şans kurabiyeleri içinde yer alan cümlelerle ulaştırmak üzere, 

7 Mart – Perşembe günü saat 17:00' de Tünel Meydanı' nda buluşuyoruz.
Efsanelerden birine göre şans kurabiyeleri, 14. yy. 'da Moğolların istilasi altında bulunan Çinlilerin
kendi aralarında gizlice mesajlaşmasından doğarak iletişim kanalı olmuştur. 

Kırmızı Kart İnsiyatifi 
*Kırmızı Kart insiyatifi, sanatçı, kültür - sanat çalışanı, yazar ve aktivist kadınlar tarafından oluşturulmuştur. 



8 Mart Cuma

 

 Onat Kutlar Senfonisi-BAHAR İSYANCIDIR


Adres: İstiklal Caddesi üzerinde Ağa Camii'ne gelmeden önce sağda, Rumeli İş Hanı, Kat:2 (hana girince soldaki ilk merdivenlerden yukarı çıkıyorsunuz)

Telefon: 0212 2451314


SON ALTI OYUN

Oyuncular Tiyatro Grubu Onat Kutlar’ın “Bahar İsyancıdır” adlı denemesini “Onat Kutlar Senfonisi- Bahar İsyancıdır” adıyla oyunlaştırarak 2012-2013 Tiyatro Sezonu için hazırlayan Oyuncular Tiyatro Grubu, Cem Safran sahnesindeki son oyunlarını oynuyor.

Oyuncular Tiyatro Grubu tiyatroya ve Cem Safran Sahnesi’ne “Onat Kutlar Senfonisi- Bahar İsyancıdır”adlı oyunla veda ediyor. Kentsel dönüşüm adıyla Beyoğlu’nun yeniden yapılandırılması sürecinde birçok tiyatro sahnesi gibi Oyuncular Tiyatro Grubu Cem Safran Sahnesi de Rumeli Han’ın otele dönüştürülmesi projesiyle kapatılıyor.Son yedi oyun Mart sonuna kadar her Cuma saat 20.30 da seyirci ile buluşacak.

Oyuncular Tiyatro Grubu’nun oyunu “Onat Kutlar Senfonisi- Bahar İsyancıdır” Onat Kutlar’ın imge yüklü, şiirsel ve çok katmanlı dilinden yola çıkarak, beden dili ve hareketin ön planda olduğu bir anlayışla sahnelenmekte. Oyun, gelecek ve ütopyalarımızla aramızda duran ‘Duvar’ ve ‘İsyan’ kavramları üzerine odaklanmakta.

Yönetmenliğini Selma Köksal ve İpek Değer’in üstlendiği oyunun müzik tasarımı İlker Görgülü’ye, vokaller Özge Denizci'ye, koreografi İpek Değer’e, ışık tasarım Kamil Fırat’a, kostüm tasarımı Zulal Güler’e ait. Oyunda Sevi Algan, Kaan Erten, Duygu Yılancı, Gülsün Odabaş, Berk Bülbül rol alıyor. 

Oyun; 15,22 Şubat Cuma , 1,8,15,22 ve 29 Mart Cuma tarihlerinde Saat 20.30 da Oyuncular Tiyatro Grubu Cem Safran Sahnesi’nde (Beyoğlu İstiklal Caddesi Rumeli Han 48/4) seyredilebilir.

28 Mart Perşembe 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayasıyla ücretsiz oyundur. 






7 Mart Perşembe 

SORGU

Yer: Kolektifhane Saat: 20.30 





http://www.youtube.com/watch?v=mITSJV55X3g

Rezervasyon tl: 0533 471 47 96


Oyunda bir tarafta; ne kadar girdi? Zevk aldın mı? Adamla yatmayacaksan neden buluştun? benzeri soruları soran devletin memurları karışında bir kadın, diğer tarafta; tecavüzcülerin toplumun ahlakından ve “erkeklik”lerinden ve cinsiyetçi devletin memurlarından aldıkları güçle yaptıkları savunmalar var.
İki erkek bir kadın tecavüz sorgusundalar. Aralarında hikâyesel hiçbir organik bağ yoktur.

İki erkek, bir kadın, üç farklı tecavüz hikâyesi, bir erkeklik savunusu!

Oyunu 18 yaşın altındakilerin izlemesi sakıncalıdır.

Daha önce cinsel şiddete maruz kaldıysanız ya da cinsel şiddet anlatısından etkileneceğinizi düşünüyorsanız lütfen oyunu izlemeyin.
Ülfet Sevdi’nin yazdığı ve yönettiği oyunda Melike Özkarakahya, Sinan Başol, Toprak Bayraktutan oynamaktadır. Oyunun hukuk danışmanlığını Yasemin Öz yapmıştır.

Sorgu adlı oyunu, Aralık ayında her Cuma, saat 20.30’da Kolektifhane’de izleyebilirsiniz. Kolektifhane, Kalyoncu Kulluk Cad. İnci İş Hanı 3/6  Beyoğlu (Kolektifhane açık adres: Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün giriş kapısının tam karşısı.)






7 Mart 2013 Perşembe akşamı saat 21.00 'da Çatı&TAL Ortak Mekan 'da gerçekleşecek gösterim ve sunumlar Pınar Selek için, Adalet için...


Defne Erdur    :      “dualar arasında – hiçbir şey yapmadan”
Erol Babaoğlu :      "VAVA"
Gizem Aksu    :      "inatçı: felsefe-sanat-politika ilişkisi üzerine doğaç...."


Defne Erdur: “dualar arasında – hiçbir şey yapmadan”

Defne Erdur’un bir sene boyunca her ay bir kez farklı mekanlarda gerçekleştireceği bu performs; sanatçının performans sanatçısı olmayı, ‘performatif var oluş’un tanımlarını, sınırlarını sorguladığı bir iş. Öte yandan, yaşadığımız dünyada bunca şey olup biterken ‘hiç birşey yapmaya’; sessiz, hareketsiz tepkisiz kalarak esasında hiç de etkisiz olmadığımıza dikkat çekmek istediği eleştirel de bir iş bu. Sanatçının otobiyografik nitelikteki “dualar arasında” performans serisinin üçüncüsü olan “hiçbir şey yapmadan” Mart ayında ÇATI-TAL ortak mekanına Pınar Selek için, adalet için uyarlanacak



Erol Babaoğlu: "VAVA"

Bedene çarpan, giren, sızan, yayılan; bedenden  geçen sesler…

Tek kişilik bir performans..


Gizem Aksu: "inatçı: felsefe-sanat-politika ilişkisi üzerine doğaç...." Üniversite'nin ilk yılıydı "Maskeler Süvariler Gacılar"ı okuduğumda. Kendime açılmam bu kitapla oldu, kendime, kendilerime. Felsefe-sanat-politika ilişkisi üzerine bu fikir ve his doğacını, üçünü de hayatında referans noktaları edinmiş Pınar Selek'e adalet için gerçekleştirmek istiyorum. 

7 Mart 2013 Perşembe akşamı saat 21.00 'da Çatı&TAL Ortak Mekan'da...

Adres: Rıhtım Caddesi, Denizciler Sokak, R İş Hanı, No:4,  Kat:5 (Asansörden çıkınca soldaki daire)

Tophane Tramvay Durağının denize doğru olan sokağına giriyorsunuz, ilk sağ,birinci sol, R İş Hanı sağda.





Halka sanat projesi ve kabine nadire işbirliği ile, 8 Mart cuma günü gerçekleşecek etkinlikte, performans sanatçısı Ezgi Keskin kabine nadire'nin vitrinini performans mekanı olarak kullanacak.

http://kabinenadire.tumblr.com/nerede





 Atolye Panaroma - Kardelen Fincancı






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder