2 Mart 2013 Cumartesi

Katılımcılar / Participants




Konser 




Rojin Ülker

 6 Mart Çarşamba 

Yer: Kadıköy Livane Pub

Osmancık Sok. No:11 Osmanağa Mah 
0216 41440 96









Tiyatro 

Seyyar Sahne

 7 Mart Perşembe

"BEN, PIERRE RIVIÈRE..."



Yer: İTÜ Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu



www.seyyarsahne.com






Tiyatro 

Janset Karavin 



7 Mart Perşembe 


Pınar için, adalet için pantomim performans






Yer:  Nü Kolektif Kolektifhane


http://www.nukolektif.com/ 





Tiyatro



Esmeray 



5 Mart Salı - Cadının Bohçası - Diyarbakır
7 mart Perşembe - Yırtık Bohça 
 8 mart Cuma - Cadının Bohçası -  Nilüfer Belediye Salonu 






Film Gösterimi


Füruğ Ferruhzad

 "The House is Black"


7 Mart Perşembe


Yer: Avam Kahvesi 
www.facebook.com/events/427908400629262/




Tiyatro 


KOZALAR


7 mart Perşembe 

Yer: Mekan Artı 

Üftade Sokak Numara 31 Harbiye İstanbul (Yani; Harbiye’de Hilton Oteli’nin karşısında bulunan Akbank’ın yanındaki sokakta 31 numara)https://www.facebook.com/events/133752343465557/



www.mekanarti.com 










Sinema 


Hande Çayır 

15-23 Mart

"Yok Anasının Soyadı"


11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali







28 Şubat 2013 Perşembe

Yapılan İşler / What has been done so far..


Saadet Sorgunlu'nun çalışması 







Yapılan İşler / What has been done so far..


Gülce Özen Gürkan - ŞİFÂLI PINAR VE ASLAN KRALLAR



Ses işi:


https://soundcloud.com/gulce/sifalipinar








Bir masalcının başına gelenlerin masalıdır...
ŞİFÂLI PINAR VE ASLAN KRALLAR
Bir varmış, bir yokmuş. Mevcut zaman içinde, iğne saman içinde, iyilikle kötülüğün aynı anda kök saldığı uçsuz bucaksız ormanın birinde bir Pınar varmış. Pınarın suyu pek bir şifâlıymış; içenin kalbinde bir göz açılır, kalpten zihne bir yol geçilir, hakîkat sil baştan ölçülüp biçilir, hiç seçilmemişler seçilir, etrâfa gani gani bilgelik saçılırmış. Bilgeliğin aydınlığı karşısında iyiyle kötü birbirinin içinde eriyip kaybolur, geriye mükemmeliyetsizlikten köklenen sâfi sebepler ve neticeler kalırmış. Ormanı ve sâkinlerini anlamak o hâliyle pek bir kolaylaşırmış.
O zamanlar, ormana aslanlarla kurtlar arasındaki bir savaş hâkimmiş. Aslanlar kendilerini kral gördükleri için kurtlara göz açtırmıyor, ulumalarına bile izin vermiyor, bunun yerine onlara kükremeyi öğretmeye çalışıyorlarmış. Aslanlar kurtları, kurtlar da aslanları buldukları yerde parçalıyor, ölen aslan kahraman, ölen kurt ise zâiyat ilân ediliyormuş. Pınar bu savaşı aktığı yerden takip ediyor, hem aslanların hem de kurtların kendi suyundan kana kana içecekleri günü umutla bekliyormuş.
Bir sabah, iki kurt gelip Pınarın suyundan içmiş, hem kalpleri aydınlık ve bilgelikle dolmuş, hem de suya bir güzel içlerini dökmüşler. Bir an için bile olsa, dertleri tasaları Pınarın şifalı suyuna karışıp akmış gitmiş. Uzun zamandır Pınarın suyuyla şifâlananların bir araya gelip ormandaki krallıklarını devireceklerinden korkan aslanlar, kurtları da Pınarın suyundan içerken görünce iyice telaşlanmışlar.
O gece ormana yağmur yağmaya başlamış. Gökyüzünde koca koca bulutlar toplaşıp toplaşıp çarpışıyorlarmış. Gök gürültüsü kulaklarda yankılanıyor, çakan şimşeklerden göz gözü görmüyormuş. Yere düşen yıldırımlar ağaçları yerle bir ediyorlarmış. Talihsizlik bu ya, yıldırımın biri dallarının altında kaplan sürüsünün toplandığı heybetli bir ağaca düşmüş. Yıldırım o gece tam yedi kaplanın canını almış.
Ertesi sabah kaplanlar yas tutmaya başlamışlar. Ölen kaplanların aileleri acı içindeymiş. Bunu gören aslanların aklına şeytanca bir fikir gelmiş. Demişler ki; “Bu felaketin suçunu Pınara ve suyundan içen kurtlara atmanın bir yolunu bulursak, hem Pınarla kurt arkadaşlarından kurtuluruz, hem de acılı kaplanlara bir günah keçisi vermiş oluruz, intikam almak için bizi desteklerler.” Doğruca Pınara gitmişler, “Dün o kurtlara suyundan verdiğin için gökteki suyun dengesi bozuldu. Yağmur bu yüzden yağdı, yıldırım bu yüzden düştü, yedi kaplan bu yüzden öldü. Bize suyundan içen kurtların kim olduklarını söyle, gereken cezayı verelim hepinize.” demişler.
Meğer Pınarın suyunun şifâsı doğruluktan ve cesaretten gelirmiş. Aslanların kendisini ithâm ettiği mânasız suçlamalar karşısında suyunun yatağını eğmeye hiç niyeti yokmuş. “Benim gibi hayat kaynağı bir Pınarı ölümle mi suçluyorsunuz? Söylediklerinize kendiniz inanıyor musunuz? Üstelik, kurt kardeşlerimi sırf bana içlerini döktükleri için cezalandırmak istiyorsunuz. Kim oldukları sularımda saklı, içmeden öğrenemezsiniz. İçerseniz de kim oldukları zaten umrunuzda olmaz” demiş.
Aslanlar öfkeden küplere binmişler. Pınarın suyundan içmemekle kalmayıp, etrafını çalılarla kapatmış, yeşilliklerini ezmiş, sularını kirletmişler. Verimli toprağın yeşili eksik kalır mı? Yenisi çıkmış. Akan su kir tutar mı? Kir akmış gitmiş, su yine tertemiz olmuş. Kişinin dostlarıyla arasına çalı dayanır mı? Pınarın suyuyla aydınlanan orman hayvanları da etrafındaki çalıları temizlemiş. Paniğe kapılan aslanlar çalıları Pınarın etrafına tekrar dizmişler. Hayvanlar tekrar temizlemiş. Ve tekrar... Ve tekrar...
Pınarı en çok üzen, çalılar yüzünden suyunun şifâsını ormana sunamamakmış. Bir gece almış başını, ormanın uzak bir köşesine gitmiş. Sabah uyandıklarında Pınarı göremeyen hayvanlar çok üzülmüşler. Aslanlar ise sevinmişler, “Suyu hâlâ buralara kadar gelse de Pınarın kendisi burada yok, şifâsı azalır, yaydığı bilgelik kral tahtımızı sarsamaz artık” demişler.
Bekledikleri gibi olmamış. Pınar gittiği her yeri şifâlandırmış, her yerde arkasında bir şifâlı su yolu bırakmış. Asıl yuvasının hayvanları onu hiç unutmamış, aslanlara da unutturmamışlar. Pınardan yayılan ışık gittiği her yerde büyümeye devam etmiş, bütün ormanı kaplamış.
Gökten üç elma düşememiş henüz... Aslanlar hâlâ kral, Pınar da hâlâ gurbetçi... Bir Pınarın elinden içine doğduğu toprakları alan adâletsizlik hâlâ hüküm sürmekte... Diğer Pınarlar korkmakta... Korkudan cesaret almakta... Mücâdele devam etmekte... Umut sürmekte...
Gülce Özen Gürkan
İstanbul, 2013



Çalışmalar/Works So far..



Şifalı 

27 Şubat 2013 Çarşamba

Katılımcılar/Participants
















adaletin dolambaçlı yolu ( interaktif hazine avı )




















Tahir Ün - İzmir 



Zeynep Roj Soref - Saadet Sorgunlu - İstanbul 




‎"7-8 Mart Sanatın Eylemi" Açık Radyoda; Saadet,Levent,Rahmi Öğdül,Zeynep 
"Pınar için,insanlık için Adalet" dedi.


Zeynep Roj Soref Atölyesi - İstanbul 


Kargart - İstanbul 



Rahmi Öğdül - Açık Radyo 




Nur Ataibiş Atölyesi 


Tarlabaşı Toplum Merkezi çalışanları - İstanbul 


Dar-ül Efkar - İstanbul 




















Aynı Günde Her Yerde Atölyeler Birleşiyor...
Sanatçılar Adalet İstiyor...


Nasıl Katılacağız?

-Yapacağınız Etkinliğin ne Olduğunu Facebook etkinlik sayfamıza (https://www.facebook.com/events/260211390776988/272242006240593/?notif_t=plan_mall_activity)  ya da   sanatadalet@gmail.com adresine yazabilirsiniz. 

Aşağıdaki Katılımcılarımız Gibi:

Gizem Aksu
Bir Msgsü Öğrencisi Olarak, Pınar Selek'e Adalet İçin Msgsü'de Bir Performans Yapacağım, Ayrıntıları Burdan Paylaşırım.

Zeynep Roj Soref
"7-8 Mart Sanatın Eylemi" Kapsamında Kadıköy'lü Sanatçılarla 
Zeynep Roj Soref'in Atölyesinde Pınar İçin,İnsanlık İçin, Adalet İçin Buluşuyor, Üretip Sergiliyoruz...Herkesi Bekleriz...
Rasimpaşa Mah.Recaizade Sok.No58 Kadıköy

Nick Neym
Burgazada Da Ki Atölye Evimde Sergi Ayrıca Buraya Gelene Dek Yol Boyunca Yerleştirme İşler , (Geçen Sefer Ki Planlarım Trutmadığından Acayip İçimde Patlamıştı :(
Nick Neym Tabi Paylaşacağım ,Henüz Vakit Var : ) Kimse Doluşmasın Veya Belki De Doluşsun :
Büyükçam Mevkii No:26 Kat 2 Burgazada /İstanbul İskeleden İtibaren Ufak Tefek Yerleştirmeler Doğru Yolda Olduğunuzu Anlatacak ( Bu Durumda Gözler Açık Olmalı - Tıpkı Olması Gerektiği Gibi - Ve Farkındalık 

Serkan Çolak
''Reş'' Adlı Fotoğraf Sergi Ve Gösterimizi 7 Mart Tarihine Denk Getirmeye Çalışacağız.İzmir'de Olacağı Kesin Ama Mekan Henüz Belli Değil...

Tahir Ün
Kişisel Web Sitemi 7-8 Mart Tarihlerinde Ziyaret Edenler Doğrudan Pınar Selek'in Resmi Web Sitesinin Ana Sayfasını Açmış Olacaklar.

Bunların dışında da istediğiniz gibi katılımda bulunabilirsiniz.yazılarınızı,oynayacağınız oyunları,pandomim gösterilerinizi,sokak resimlerinizi... “Pınar İçin İnsanlık İçin Adalet İçin Yapıyorum” diye ifade etmeniz yeterli.

Ne yapacağız? 

- Katılımcılara göndereceğimiz afişin alt kısmındaki boşluğa kendi isimlerini yazıp görünür bir yere asıp önünde fotoğraf çektirip etkinlik sayfasında paylaşmalarını istiyoruz. Eylem sırasında çekilen fotoğraf ve videolar https://www.facebook.com/events/260211390776988/272242006240593/?notif_t=plan_mall_activity  adresinde paylaşılabilir ya da   sanatadalet@gmail.com adresine e mail gönderilebilir. Bu fotoğraflar ayrıca blogumuzda yayınlanacaktır. 



Örnek: 








Ne planlıyoruz?

- Bütün dökümanların bir blogda toplanılması daha sonra bir katalog veya bir kitap haline getirilmesi planlıyoruz. 

- Eğer başarabilirsek katılımcılar adreslerini ve skype adreslerini yazarlarsa eylem günü katılımcılar arasında canlı bağlantı kurulabileceğini düşünüyoruz.Başka illerden ve yurt dışından da bağlantılarımız var.Aynı günde her yerde yapılacak eylemlerimize tanık olabiliriz.

- Eylemimizin Bir şarkısı olacak burada paylaşacağız ve tüm mekanlarda bu şarkı çalınacak.Müzisyen arkadaşlar gönüllü olarak şarkı üzerinde çalışıyorlar.

-Bütün çekilecek videolar bir belgesel haline getirilmesi planlanıyor.

Başka Ne Yapabiliriz... Susamayız!
Bu Etkinlik Hiçbir Kurum,Galeri,Dernek,İnsiyatif,Platform vb. Tarafından düzenlenmemektedir.
Ama Destek Olabilirler
Katılım Gönüllülük ve Dayanışma Ruhuna Bağlıdır.
Fazla Zamanımız Kalmadı...
Bağımsız Kolektif Bir Eylem Yapalım.


Sanatın Eylemi Katılımcıları